Perusterveydenhoito

Kun lemmikki ei syö, oksentaa, ripuloi, juo enemmän, pissaa vääriin paikkoihin, on vaisu, ontuu, kutisee, rapsuttaa korvaa tai lemmikkisi vointi huolestuttaa, varaa aika yleiskäyntiin eläinlääkärin vastaanotolle. Yleiskäynnillä eläinlääkäri tutkii lemmikkisi huolellisesti ja keskustelee kanssasi oireista ja niiden taustasta. Sopivan hoidon löytämiseksi tutkimusta täydennetään tarvittavilla jatkotutkimuksilla.

Lemmikin perusterveydenhoitoon kuuluu yleislääketieteen lisäksi lemmikin ennaltaehkäisevät hoitotoimenpiteet, kuten rokotukset ja loishäädöt ja esimerkiksi todistusten, kuten lemmikkipassin kirjoittaminen.

Rokotukset

• Koiran IV rokotus 65,30 €
• Koiran IV + rabies rokotus 69,60 €
• Koiran IV + rabies rokotus ja kennelyskä nenäsumute 81,20 €
• Koiran herpes rokotus 89,05 €

• Kissan III rokotus 64,20 €
• Kissan III rokotus + rabies rokotus 68,50 €

• Rokotus muun toimenpiteen yhteydessä 35 -59 € riippuen rokotteen hinnasta.

Lemmikin rokotukset ovat osa sen perusterveydestä huolehtimista. Rokotuskäynti sisältää eläinlääkärin tekemän kliinisen yleistutkimuksen, jossa eläinlääkäri tarkastaa lemmikin silmät, korvat, suun, imusolmukkeet, yleisvoinnin, tunnustelee vatsan sekä kuuntelee sydämen ja keuhkot.

Rokotettavan lemmikin tulee olla terve, jotta lemmikin elimistö voi kehittää rokotteesta toivotut vasta-aineet. Koirat suositellaan rokotettavaksi penikkatautia, parvovirusta, kennelyskää ja raivotautia eli rabiesta vastaan. Suomessa kissat suositellaan rokotettavaksi kissaruttoa, kissaflunssaa ja tarvittaessa myös rabiesta vastaan.

Tullessasi rokotuskäynnille muistathan ottaa lemmikkisi terveyskortin tai lemmikkipassin mukaan.

Tunnistusmerkintä eli sirutus ja lemmikkieläinpassi

• Tunnistusmerkintä – Mikrosiru 66,50 €
• Tunnistusmerkintä – Mikrosiru muun käynnin yhteydessä 36,50 €
• Lemmikkieläinpassi muun käynnin yhteydessä 46,50 €

• Ekinokokkilääkitys ja todistus (lääkityksen merkintä) EU-passiin, sisältää 3 käyntiä, 60 €. Hintaan lisätään lisäksi käytettävä lääke lemmikin painon mukaan.

Lemmikki voidaan tunnistusmerkitä lemmikin ihon alle asennettavalla mikrosirulla ja asennetusta mikrosirusta tehdään merkintä rekisteriin. Mikrosiru sisältää yksilöllisen numerosarjan, joka luetaan viemällä sirun lähettyville sirun lukijalaite. Lukijalaitteita on käytössä esimerkiksi eläinlääkäreillä ja viranomaisilla. Siru auttaa kadonneen ja löytyneen lemmikin omistajan jäljittämisessä. Kamussa sirutetut lemmikit ilmoitetaan automaattisesti Siruhaku -nimiseen palveluun.

Tunnistusmerkintä ja rabies-rokotus on pakollinen lemmikeille, jotka matkustavat Suomen rajojen ulkopuolelle. Tiedot merkitään lemmikkieläinpassiin, joka osoittaa, että eläin on tunnistettavissa ja että matkustamista varten vaadittavat terveyttä koskevat ehdot täyttyvät. Ulkomaille lemmikin kanssa matkustettaessa on syytä selvittää hyvissä ajoin kohdemaan vaatimukset (esim. ekinokokkoosilääkitys tai rabiesvasta-aineiden määritys) joko Ruokavirastosta tai kyseisen maan edustustosta.

Rotukoirien lisäksi sekarotuiset koirat voidaan tunnistusmerkitä ja liittää Kennelliiton tunnistusmerkintärekisteriin. Rekisteriin merkintä on edellytyksenä esimerkiksi Kennelliiton alaisiin agilitykilpailuihin ja toko- ja pelastuskoirakokeisiin osallistumiselle.

Kissaliitto ylläpitää tunnistusmerkintärekisteriä sekä rotukissoille että kotikissoille. Matkustaville ja jalostukseen käytettäville rotukissoille tunnistusmerkintä on pakollinen. Omistajan tulee huolehtia erikseen myös kissanäyttelyissä noudatettavista rokotusohjeista, jotka voivat poiketa yleisistä rokotusohjeista.

Muut

• Kynsienleikkaus (hoitajakäynti) 50 €

Poliklinikkamaksu ja päivystyskorotus

• Poliklinikkamaksu 30 €, saman omistajan ensimmäiseltä lemmikiltä
• Poliklinikkamaksu 15 €, saman omistajan seuraavalta lemmikiltä samalla käynnillä

Kiireellisiä akuuttipotilaita hoidamme mahdollisuuksien mukaan aukioloaikojemme puitteissa. Tällöin tarvittavaan hoitoon lisätään päivystyskorotusmaksu. Kysythän akuuttiaikoja puhelimitse ajanvarauksestamme 020 1213 900.

• Päivystyskorotus klo 20 saakka, toimenpiteet +50 %
• Päivystyskorotus klo 20 jälkeen, toimenpiteet +100 %