Hammashoidot

Koirien ja kissojen hammashoitoihin perehtyneet eläinlääkärimme tekevät terveen suun hammashoidon lisäksi vaativia hammashoitoja, kuten hampaiden kirurgisia poistoja, oikomis- ja juurihoitoja, maitohampaiden ja puhkeamattomien hampaiden poistoja, sekä leuan alueen suukirurgiaa esim. leukamurtuman tai suun alueen kasvaimen vuoksi.

Tilojemme laajennuksen myötä Kamun hammasklinikalla mahdutaan hoitamaan jopa 10 hammashoitoa tarvitsevaa lemmikkipotilasta päivässä. Käytössämme on kolme hammasporayksikköä ja hammasröntgenlaitteistot sekä uusi kuvantamistutkimusmenetelmää CBCT, 3D-kartiokeilatietokonetomografia, joka antaa tutkittavasta kohteesta kolmiulotteisen näkymän huomattavasti pienemmällä sädeannoksella ja tarkemmilla yksityiskohdilla kuin perinteinen CT.

CBCT-kuvausta hyödynnetään paitsi lemmikin hampaiden ja leukaluun kuvantamisessa, myös silmä- ja korvapotilaiden tutkimuksessa sekä raajakuvauksissa. CBCT-tutkimuksen perusteella kuvattavasta kohteesta voidaan tehdä 3D-tuloste, josta saadaan apua esimerkiksi pään alueen kasvainten diagnosointiin ja levinneisyyden kartoittamiseen ja hoitosuunnitelman tekemiseen, leukamurtumien kartoittamiseen tai puhkeamattoman hampaan aiheuttamaan kystamuodostukseen.

Otamme vastaan lähetepotilaita hammashoitoihin myös muilta eläinlääkäriasemilta.

Lemmikkien hammashoitoihin perehtyneiden eläinlääkäreidemme ajanvaraus löytyy ajanvarausnumeromme kautta 020 1213 900. Varaamme kaikki hammashoitoajat vain puhelimitse lemmikin taustakartoituksen vuoksi.

Hammashoidot

• Koiran hammaskivenpoisto ja hammastarkastus 300 – 530 €
• Kissan hammaskivenpoisto ja hammastarkastus 230 – 320 €
• Maitohampaiden poisto 1-2 hammasta, koira 275 – 325 €
• Maitohampaiden poisto 3-4 hammasta, koira 310- 360 €
• Maitohampaiden varhaispoistot, koira (leikkauksellinen, sis. rtg-kuvat) 420 – 550 €

Terveen suun hammashoito sisältää eläinlääkärin tekemän hampaiden tarkastuksen ja löydösten dokumentoinnin, sekä plakin ja hammaskiven puhdistuksen hampaiden pinnoilta ja ientaskuista.

Hintoihin lisätään mahdolliset kotiin luovutettavat lääkkeet.

Hammasnäytöt

• Hammasnäytöt 91 €

Mikäli lemmikkisi suun ja hampaiden kunto mietityttää  eläinlääkäreillemme voi varata ajan hammasnäyttöajan, joka sisältää lemmikin yleistutkimuksen, suun ja purennan arvion, hoitosuunnitelman hammashoitoa varten ja tarvittaessa verinäytteen oton anestesiaa varten. Hinta ei sisällä laboratoriotutkimuksia.

Vaativat hammashoidot

• Koiran vaativa hammashoito 800 – 1200 €
• Kissan vaativa hammashoito alkaen 600 €

Vaativan hammashoidon hinta arvioidaan aina tapauskohtaisesti nukutuksessa tehdyn tutkimuksen ja hampaiden röntgenkuvauksen perusteella. Hinta sisältää eläinlääkärin tekemän hampaiden tarkastuksen ja löydösten dokumentoinnin, sekä plakin ja hammaskiven puhdistuksen hampaiden pinnoilta ja ientaskuista, suun röntgenkuvauksen ja mahdolliset hammaspoistot.

Kaikki hammashoitojen hinnat sisältävät inhalaatioanestesian, jossa unen syvyyttä säädellään hengitysilman mukana lemmikille annosteltavalla anestesiakaasulla, suonensisäisen nesteytyksen ja lääkityksen sekä narkoosinvalvonnan. Klinikkaeläinhoitaja valvoo narkoosia ja lemmikkisi vointia koko leikkauksen ajan. Valvontamonitoreista seurataan sydämen sykettä ja sähköistä toimintaa (EKG), veren happisaturaatiota (pulssioksimetri), hengitystiheyttä ja uloshengitysilman hiilidioksidipitoisuutta (kapnometri) ja verenpainetta. Tarvittaessa lemmikin hengityksen apuna käytetään ventilaattoria.

Hintoihin lisätään mahdolliset kotiin luovutettavat lääkkeet.