CBCT-tutkimus, 3D-kartiokeilatietokonetomografia

Kamussa on mahdollista hyödyntää uutta kuvantamistutkimusmenetelmää, 3D-kartiokeilatietokonetomografiaa (CBCT), joka antaa tutkittavasta kohteesta kolmiulotteisen näkymän huomattavasti pienemmällä sädeannoksella ja tarkemmilla yksityiskohdilla kuin perinteinen CT.

CBCT-kuvausta hyödynnetään paitsi lemmikin hampaiden ja leukaluun kuvantamisessa, myös silmä- ja korvapotilaiden tutkimuksessa sekä raajakuvauksissa.

CBCT-tutkimuksen perusteella kuvattavasta kohteesta voidaan tehdä 3D-tuloste, josta saadaan apua esimerkiksi pään alueen kasvainten diagnosointiin ja levinneisyyden kartoittamiseen ja hoitosuunnitelman tekemiseen, leukamurtumien kartoittamiseen, puhkeamattoman hampaan aiheuttamaan kystamuodostukseen, vierasesineen sijainnin paikallistamiseen ja silmäkuopan ongelmien tutkimiseen. Kroonisista korvavaivoista kärsivät korvatähystyspotilaat hyötyvät kaikki CBCT-kuvantamisesta.

CBCT-tutkimus

CBCT-tutkimus on lemmikille kivuton. Kuvausta varten lemmikki rauhoitetaan, sillä kuvattavan kohteen tulee olla liikkumatta.

  • CBCT-tutkimus 1 kohde 410 €
  • CBCT-tutkimus muun anestesiaa sisältävän toimenpiteen yhteydessä 250 €

Hinnat eivät sisällä mahdollista lausuntomaksua. Lausuntomaksu 125-300 €.