JAANA PETÄJÄKANGAS

Koulutus & valmistuminen: 

 Pieneläinhoitaja Iisalmi , 1997

Erikoisosaaminen  / mielenkiinnonkohteet:

Työyhteisön yhteishengen luominen ja parantaminen. Mielenkiinnon työhöni tuo erinlaiset haasteet niin henkilöstöpuolella kun potilaissakin.  Pidän mielenkiintoisena työssäni sitä että voin hoitaa erilaisia potilastapauksia niin perushoidoista haastaviin lähetepotilaisiin.

Jaana Petäjäkangas toimii klinikallamme pieneläinhoitajana. Pieneläinhoitajan koulutuksen lisäksi Jaana on ehtinyt kouluttautua myös puutarhuriksi ja hevostalousyrittäjäksi. Luonteeltaan Jaana on rauhallinen ja helposti lähestyttävä. Jaanan erikoisosaamista on työyhteisön yhteishengen luominen ja Jaana pitää mm. huolen siitä, että jokaiseen työvuoroon on laitettu riittävästi hoitajia eläinlääkäreiden pariksi, puhelimiin ja kassalle. Rauhallisella olemuksellaan ja ystävällisyydellään Jaana saa asiakkaat rauhoittumaan hankalissakin tilanteissa. Parasta hänen työssään on erilaisten ihmisten ja eläinten kanssa työskentelyä. Jokainen päivä on hieman erilainen ja aina oppii jotain uutta, sillä asiakkaana käy niin peruspotilaita kuin haastaviakin tapauksia. Jaana kokee, että lääkäreiden erikoisosaaminen antaa myös hoitajille laajaa osaamista. Jaanan pyyteetön halu auttaa niin asiakkaita kuin työtovereita omalla osaamisellaan tuo hänelle suurta iloa.

Kotona arkea Jaanan kanssa jakaa mäyräkoira Paavo, sekä gerbiilit Nipsu ja Nicky. Vapaa-aika kuluu jumpaten, Paavon kanssa ulkoillen sekä hevosten kanssa puuhaillen.