ESSI HEIKKINEN

Koulutus & valmistuminen:

Eläinlääketieteen lisensiaatti, Eesti Maaülikool (Estonian University of Life Sciences), 2017

AOVET Principles in small animal fracture management
AOVET Advanced techniques in small animal fracture management
AOVET Fellowship 2023 – ortopedian jatkokoulutusohjelma
ESAVS Orthopaedics I – Basic, principles
TRAKR TPLO/CBLO
ACVO (American College of Veterinary Ophthalmologists) Basic Science course
Muita ortopedian, pehmytosakirurgian ja anestesiologiaan liittyviä kursseja

Mielenkiinnonkohteet:

Ortopedia, ortopedinen kirurgia, pehmytosakirurgia ja oftalmologia.

Eläinlääkäri Essi Heikkinen ammatillisena kiinnostuksen kohteena on ortopedia, ortopedinen kirurgia, pehmytosakirurgia ja oftalmologia eli silmälääketiede. Essi suorittaa myös parhaillaan Pohjoismaiden silmätarkastuseläinlääkärin tutkintoa.

Essi tekee monipuolisesti erilaisia ortopedisiä operaatioita (ristisideleikkaus, patellaluksaatio, TPLO, murtumaleikkaukset, reisiluunpäänpoistot, varvas-/häntä amputaatiot) sekä perinteisen pehmytkudoskirurugian lisäksi kasvainkirurgiaa ja virtsakivi-, sappikivioperaatioita. Essi tekee myös paljon lemmikkien ontumatutkimuksia. Kiireellisiä murtumaleikkauksia varten Essiltä löytyy hätäleikkausaikaa viikoittain – murtumista kannattaa aina soittaa ajanvaraukseemme. Essi ottaa vastaan myös ortopedisiä lähetepotilaita muilta klinikoilta.

Essi on taitava ja tarkka työssään ja tykkää haastaa ja kehittää itseään kokoajan enemmän. Essi on valittu mukaan AO VET:n Fellowship -ortopedian jatkokoulutusohjelmaan. Essin mielestä parasta hänen työssään on monipuolisuus, mielenkiintoiset potilastapaukset sekä mahdollisuus kehittää ja haastaa itseään kokoajan enemmän.

Essiä töistä kotiin odottavat jackrusselinterrierit Tiltu ja Witch, sekä lyhytkarvainen saksanseisoja Jarru. Jarru on käynyt myös luovuttamassa verta Kamun Veripankkiin. Vapaa-aikansa Essi viettää valjakkourheilun parissa luonnosta nauttien.