OUTI NIEMELÄ

Koulutus & valmistuminen:

Eläinlääketieteen lisensiaatti, Helsingin Yliopisto, 1997

ESAVS Cardiology kurssit 1-5
ESAVS Diagnostic Ultrasound kurssit 1-2
Muita sisätauteihin, sydänsairauksiin, ultraäänidiagnostiikkaan ja anestesiologiaan liittyviä kursseja ja kongresseja

Erikoisosaaminen  / mielenkiinnonkohteet:

Lemmikkien sydänsairaudet, ultraäänitutkimukset, sisätaudit. Viralliset sydänultraäänitutkimukset koirille ja kissoille (Paw Peds).

Outi Niemelä on valmistunut eläinlääkäriksi vuonna 1997, jonka jälkeen Outi on jatkokouluttautunut laajasti sisätauteihin, sydänsairauksiin ja ultraäänidiagnostiikkaan painottuen. Outi päivittää tietojaan vuosittain  European Society of Veterinary Cardiology ESVC kongresseissa. Outi ottaa vastaan myös lähetepotilaita muilta eläinlääkäriasemilta.

Outi on ultragurumme, joka taitaa sydänultraamisen lisäksi ongelmallisimmankin vatsa- ja keuhko-ontelon diagnostiikan. Outin taskusta löytyvät myös oikeudet virallisten sydänultraäänitutkimusten tekemiseen koirille ja kissoille (Paw Peds). Outin kautta kulkee Kamun kaikkein vaikeimpien anestesioiden suunnittelu yhdessä hoitavan eläinlääkärin kanssa. Persoonaltaan Outi on hyvin tunnollinen, aito ja ystävällinen. Tämä sydämellinen ekspertti on myös todella hyvä selittämään asioita ja virkavuosiltaan nuoremmat kollegat saavatkin nauttia sekä hänen opeistaan että maanläheisestä ja lämpimästä olemuksesta.

Eläinlääkärina Outi on toiminut jo lähes 25 vuotta ja mielenkiintoisinta työssään Outi pitää ultraäänitutkimuksia sillä ultraäänitutkimuksen hohto ei himmene vuosienkaan jälkeen. Outin mielestä on hienoa nähdä eläimen sisälle ilman että siihen täytyy tehdä reikää tai muuta vahinkoa! Salapoliisityö moniongelmaisten potilaiden oireiden syyn selvittelyssä ja ratkaisemisessa on iäti kiinnostavaa. Outin kroonisesti sairaat ja iäkkäät potilaat eivät yleensä parane, Outin tärkein tehtävä on usein oireiden lievittäminen ja hyvän elämänlaadun varmistaminen ja niihin Outi paneutuu kokonaisvaltaisesti ja sydämellä. Vuorovaikutus sekä ihmisten, että eläinten kanssa on haastavaa ja palkitsevaa ja niin ratkaisevan tärkeää lopputulokselle, että Outi pyrkii keskittymään siihen intensiivisesti. Potilaiden melko usein kokemaa pelkoa ja ahdistusta Outi pyrkii poistamaan ja estämään. Tässä työssä ei tule koskaan valmiiksi, aina voi kehittyä ja oppia paremmaksi, siksi Outi yrittää pysytellä innostuneena, nöyränä ja yrittää parhaansa jokaisen potilaan kanssa.

Kotona Outilla asustaa monirotuinen pappakoira Topsi, borderterrieri Hupsu ja maatiaiskissakaksikko Tiuku ja Raita.

”Jalokivi eläinlääkärien joukossa – ei ainoastaan ammattitaitoinen ja asiantunteva, vaan myös hyvä asiakaspalvelija. Ja aina kuunteleva, pohtiva ja utelias.” ”Alansa vankka osaaja, joka paneutuu potilaidensa hoitamiseen kokonaisvaltaisesti ja täydellä sydämellä.”