OUTI NIEMELÄ

Koulutus & valmistuminen:

ELL 1997, jatkokoulutuksia laajasti, sisätauteihin, sydänsairauksiin ja ultraäänidiagnostiikkaan painottuen, tärkeimmät ESAVS Cardiology 1-5, ESAVS Diagnostic Ultrasound 1-2

Erikoisosaaminen  / mielenkiinnonkohteet:

sydänsairaudet, ultraäänitutkimukset, sisätaudit

Eläinlääketieteen lisensaatiksi (ELL) Outi Niemelä valmistui vuonna 1997, jonka jälkeen Outi on jatkokouluttautunut laajasti sisätauteihin, sydänsairauksiin ja ultraäänidiagnostiikkaan painottuen, tärkeimmät ESAVS Cardiology 1-5, ESAVS Diagnostic Ultrasound 1-2

Ultragurumme, joka taitaa sydänultraamisen lisäksi ongelmallisimmankin vatsa- ja keuhko-ontelon diagnostiikan. Outin taskusta löytyvät myös oikeudet virallisten sydänultraäänitutkimusten tekemiseen koirille ja kissoille (Paw Peds). Outin kautta kulkee Kamun kaikkein vaikeimpien anestesioiden suunnittelu yhdessä hoitavan eläinlääkärin kanssa. Persoonaltaan Outi on hyvin tunnollinen, aito ja ystävällinen. Tämä sydämellinen ekspertti on myös todella hyvä selittämään asioita ja virkavuosiltaan nuoremmat kollegat saavatkin nauttia sekä hänen opeistaan että maanläheisestä ja lämpimästä olemuksesta.

Eläinlääkärina Outi on toiminut jo lähes 25 vuotta ja mielenkiintoisinta työssään Outi pitää ultraäänitutkimuksia sillä ultraäänitutkimuksen hohto ei himmene vuosienkaan jälkeen. Outin mielestä on hienoa nähdä eläimen sisälle ilman että siihen täytyy tedä reikää tai muuta vahinkoa! Salapoliisityö moniongelmaisten potilaiden oireiden syyn selvittelyssä ja ratkaisemisessa on iäti kiinnostavaa. Outin kroonisesti sairaat ja iäkkäät potilaat eivät yleensä parane, Outin tärkein tehtävä on usein oireiden lievittäminen ja hyvän elämänlaadun varmistaminen ja niihin Outi paneutuu kokonaisvaltaisesti ja sydämellä. Vuorovaikutus sekä ihmisten, että eläinten kanssa on haastavaa ja palkitsevaa ja niin ratkaisevan tärkeää lopputulokselle, että Outi pyrkii keskittymään siihen intensiivisesti. Potilaiden melko usein kokemaa pelkoa ja ahdistusta Outi pyrkii poistamaan ja estämään. Tässä työssä ei tule koskaan valmiiksi, aina voi kehittyä ja oppia paremmaksi, siksi Outi yrittää pysytellä innostuneena, nöyränä ja yrittää parhaansa jokaisen potilaan kanssa.

Kotona Outilla asustaa monirotuinen pappakoira Topsi, nuori borderterrieri Hupsu ja maatiaiskissakaksikko Tiuku 9v ja Raita 5v.