Lemmikeille uusi kuvantamistapa Oulun Kamussa

Eläinlääkäriasema Kamussa on nyt mahdollista ensimmäisenä Pohjois-Suomessa hyödyntää uutta kuvantamistutkimusmenetelmää, 3D-kartiokeilatietokonetomografiaa (CBCT), joka antaa tutkittavasta kohteesta kolmiulotteisen näkymän huomattavasti pienemmällä sädeannoksella ja tarkemmilla yksityiskohdilla kuin perinteinen CT.

CBCT-kuvausta hyödynnetään paitsi lemmikin hampaiden ja leukaluun kuvantamisessa, myös silmä- ja korvapotilaiden tutkimuksessa sekä raajakuvauksissa.

CBCT-kuvauksen perusteella kuvattavasta kohteesta voidaan tehdä 3D-tuloste, josta saadaan apua esimerkiksi pään alueen kasvainten diagnosointiin ja levinneisyyden kartoittamiseen ja hoitosuunnitelman tekemiseen, leukamurtumien kartoittamiseen, puhkeamattoman hampaan aiheuttamaan kystamuodostukseen, vierasesineen sijainnin paikallistamiseen ja silmäkuopan ongelmien tutkimiseen. Kroonisista korvavaivoista kärsivät korvatähystyspotilaat hyötyvät kaikki CBCT-kuvantamisesta.

CBCT on myös CT-kuvausta edullisempi kuvantamismuoto. Olemme iloisia siitä että voimme tarjota uuden kuvantamismahdollisuuden asiakkaillemme, kun aiemmin CBCT-kuvausta tarvitsevat potilaat ovat joutuneet matkustamaan Tampereelle saakka. Otamme vastaan myös lähetepotilaita CBCT-kuvauksiin.

#kamu #oulunkamu #eläinlääkäriasemakamu #CBCT