Etsimme lisää verenluovuttajakoiria

Verituotteiden menekki on ollut suurta. Etsimme lisää koiria veripankkirekisteriimme!

Kaiken rotuiset koirat voi ilmoittaa mukaan veripankkitoimintaan. Koiran ei tarvitse olla rekisteröity, mutta soveltuakseen luovuttajaksi sen tulee olla:
• terve
• 2-7 vuotias
• yli 25 kg
• säännöllisesti rokotettu ja loishäädetty ja
• asunut Suomessa viimeiset 12 kk.

Myös kastroitu tai steriloitu koira sopii luovuttajaksi. Leikkausoperaatiosta tulee olla kulunut kuitenkin sen verran aikaa, että lemmikki on toipunut leikkauksesta hyvin ja on terve.

Ulkomailla käyneet koirat saattavat kantaa piileviä tauteja, jotka voivat levitä verivälitteisesti. Tämän vuoksi on tärkeää, että luovuttajan rokotukset ja madotukset on hoidettu säännöllisesti ja koira on asunut Suomessa viimeiset 12 kk.

Luovuttajakoiraksi ei sovellu koira, joka on saanut verensiirtoja tai narttu, joka on ollut tiineenä. Tiineys voi kehittää nartulle veriryhmän vasta-aineita toista veriryhmää vastaan ja vasta-aineet voivat joissakin tapauksissa aiheuttaa vastaanottajalle punasolujen hajoamista.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi Kamun veripankkitoimintaan puh. 020 1213 900 tai sähköpostilla info@oulunkamu.fi

Kamun Veripankki palvelee koko Pohjois-Suomen koirien omistajia ja eläinlääkäreitä. Kamusta on saatavissa luovutuskelpoisia koiran punasoluja sekä plasmaa, joko Kamun omien potilaiden tai muiden klinikoiden potilaiden käyttöön. Lue lisää koirien veripankista.

#kamu #oulunkamu #kamunveripankki #veripankki #verenluovutus #yhteistyö #almavetjakamu

Verenluovuttaja Edi